Whitebeam logo

KOVINSKO SATJE

metal honeycomb substratesKovinske podlage za satje so izdelane iz izjemno tenke kovinske folije, navadno ne debelejše od 0,05 mm. Stene keramične podlage oziroma substrata so v primerjavi s kovinskimi lahko štirikrat debelejše. To je razlog, da imajo kovinske podlage nižjo upornost za pretok plina in zato lahko podprejo dano stopnjo pretoka z manjšim padcem tlaka kot enakovreden keramični substrat. Izboljšane lastnosti pretoka pri kovinskem nosilcu pomenijo, da se za dani nivo padca tlaka lahko izdela kovinski substrat z večjo gostoto celic kot jo ponuja keramični. Ker se z večjo gostoto celic površina poveča, to pomeni, da je kovinski substrat danega obsega katalitsko aktivnejši od keramičnega. Večina kovinskih substratov, ki se uporabljajo v izdelavi kuhalnih in ogrevalnih naprav, ima med 100 in 200 cellic na kvadratni palec (cpsi). Kovinske substrate oziroma podlage je mogoče izdelati v različnih profilih, najpogostejši so okrogli, kvadratasti in pravokotni. Dodatna spremenljivka je narebrenost folije, ki je lahko docela ravna ali pa poteka v različnih smereh. Slednja možnost je znana kot vzorec 'ribje kosti' in povzroča turbulenco, ki povečuje aktivnost katalitičnega pretvornika, vendar na račun večjega padca tlaka.

Načinov izdelave kovinskih podlag je več, za najbolj kakovostne različice se uporablja folija Fecralloy, izdelana iz 74% železa, 21% kroma in 5% aluminija. Glavna prednost Fecralloya je, da se, ko se v zraku segreje, na površini folije tvori sloj aluminijevega oksida, ki varuje železo pred rjavenjem, hkrati pa katalitski oblogi zagotavlja dober oprijem. Ta vrsta kovinskega substrata je dovolj higienična, da je primerna za uporabo v napravah za kuhanje.

Substrat iz Fecralloya je izdelan tako, da se izmenične plasti narebrene in gladke folije stisnejo skupaj, z ohišjem ali pleteno mrežico okrog zunanjega oboda, na točkah kjer se stikajo pa se vnese material za trdo spajkanje. Struktura se nato segreva v vakuumski peči, da material za trdo spajkanje tvori trden spoj brez kakršnekoli oksidacije. Rezultat je zelo močna satasta struktura, ki ne potrebuje dodatne opore in je pripravljena za nanašanje obloge.